Veckobrev v. 15

Hej alla barn och föräldrar!


Hoppas att ni har haft ett härligt lov. Den här veckan har vi jobbat med:


SV: Vi har nu läst klart boken Trolldom i Gamla Stan. Den var mycket spännande!  Nästa vecka ska vi börja läsa del 2 som heter Vålnader på Vasaskeppet. Eleverna har fått läxa till torsdagen 19/4, Veckans ord.


SO: Vi har jobbat med FN:s barnkonvention. Vi har pratat om 4 viktiga regler som handlar om barnets rättigheter. Eleverna har diskuterat och samarbetat i grupp.


NO: Eleverna hade vikarie och de jobbade med våren i NO-boken.


Eleverna hade matematik, engelska och idrott som vanligt.


Trevlig helg!


Lana&Andreas


Här kommer information från rektor Ylva:








Information från skolan

I början av terminen utbildades samtlig personal i skolan kring PDV (Pågående Dödligt Våld).Utbildningen syftade till att ge oss kunskap i hur vi ska agera vid en attack mot skolan om en eller flera gärningsmän skulle ta sig in i skolan.
I nästa led kommer vi att träna så att alla elever också vet hur de ska agera i en sådan situation, vid en så kallad INRYMNING.Precis som vi tillsammans tränar på hur vi ska agera vid en UTrymning av skolan om brandlarmet går behöver vi träna tillsammans på hur vi ska agera vid en INrymning.


 Detta är en ny rutin på skolan som vi behöver befästa och vi har delat upp det i en teoretisk övning och en praktisk övning.


Den teoretiska övningen kommer att ske nu på måndag den 16/4 då vi i alla klasser kommer att prata om hur rutinerna ser ut vid en inrymning. Senare under dagen kommer även fritidshemmen och fritidsklubben att gå igenom rutinerna med utgångspunkt från sina lokaler. Senare under terminen kommer vi att praktiskt öva på att inrymma skolan tillsammans med elever och personal.
Vi vill genom detta meddelande informera er vårdnadshavare så att ni har kännedom om övningen.
Bandhagens skola

Kommentarer

Populära inlägg